Immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Budapest-Bécs távolságot áthidaló animációs filmmustra. A vasárnapig tartó fesztiválon a két város négy mozija összesen mintegy 100 filmet tűzött műsorára. A hagyományokhoz híven európai rövidfilmek mérkőznek meg a legjobb animációs rövidfilmért járó díjért, a Cartoon d’Or-ért, a magyar-kanadai-horvát zsűri valamint a nézők kegyeiért.

Ízelítő a vetített filmekből:

Az Aranyrajzfilm-jelölt párpercesről, François Alaux, Hervé de Crécy & Ludovic Houplain Logorama-járól más a For Whom The Film Rolls-on is szóltunk már. A többszörös díjnyertes animációban láthatunk autós üldözést és túszejtést is - mindezt egy nagykereskedelmi álomvilág díszletei között. 

Itt lesz a Titanicon már bemutatkozott svéd utópia, a Metropia, mely egy szürreális jövőképet vetít elénk, mindezt komor és már-már hátborzongató képivilággal megspékelve.

Aki egy kis varázslatra vágyik, nézze meg az Illuzionistát, melynek hőse a képzelet és valóság határán táncol, hogy még szebbé tegye környezete életét.

A többi vetített filmről, az előadások időpontjairól és az egyéb kísérő programokról bővebb info a fesztivál honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://forwhomthefilmrolls.blog.hu/api/trackback/id/tr372472458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása