Szívfacsaró rövidfilm egy kislányról, aki megmenekült a Duna partról, évekkel később viszont az csíkoslobogósok világában találta magát...

Salamon András filmje: Tell Your Children

A bejegyzés trackback címe:

https://forwhomthefilmrolls.blog.hu/api/trackback/id/tr32788895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KisMagura833 2011.04.03. 09:32:17

Ennek a filmnek több hibája van amely üzenetét tekintve nem jelentős. Egy fontos alkotás,felhívja a figyelmet egy olyan tragédiára amely Trianonhoz ,1956 eseményeihez mérhető.
A filmet Jeszenszky Géza történész egy korábbi, ehhez a témához kapcsolódó tanulmányának zárószavaival ajánlhatjuk megtekintésre ”A magyar zsidóság tragédiája egyszerre zsidó és magyar tragédia, amit közösen kellene gyászolni, nem vádolva egy egész közösséget, de nem kisebbítve az egyének felelősségét, A „soha többé” parancsa és fogadalma, csak akkor hozhat megnyugvást és békét, ha mindenki egyforma utálattal tekint vissza ezekre a bűnökre, és egyformán, együtt képes gyászolni az összes ártatlan áldozatot. Ha erre nem vagyunk képesek, akkor nem vagyunk jó hazafiak és nem vagyunk jó emberek.
süti beállítások módosítása