Június 23-án startol a hatodik Dialektus, melynek keretében 5 napon keresztül tömhetjük magunkat az idei dokumentumfilm-termés krémjével.

A fesztivál keretein belül összesen 15 ország 43 alkotását tárják a nagyérdemű elé - 3 szekcióban: lesznek európai antropológiai filmek (sűrű leírás), európai dokumentumfilmek (emberi történetek) és európai diákfilmek (diákmunka). A nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri ezek közül fogja kiválogatni az arra érdemes darabokat.

A szervezők idén is rengeteg színes programot kínálnak: a dokufilmeken kívül lesz doku-kritikusi- és myDEER workshop is, a retrospektív vetítések pedig idén Zolnay Pál filmrendező életművéhez visznek közelebb.

A fesztivál budapesti helyszínei a Vörösmarty Mozi, az Építész Udvar, az Örökmozgó Filmmúzeum, a Cseh Centrum és a DocuArt Kocsiszín.
Jegyek kaphatók egységesen 450 forintért, bérlet pedig 2000 ropogós forintért váltható.

„Nekem csak az lehet a tennivalóm, hogy nyitott szemmel és érzékeny füllel mászkáljak a világban, lekuporodjak a házban, legyen türelmem és szeretetem a sámlira leülni, és szóba állni valakikkel, meghallgatni a gondjait...”

Zolnay Pál

A bejegyzés trackback címe:

https://forwhomthefilmrolls.blog.hu/api/trackback/id/tr242088776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buzás Dániel 2010.06.18. 00:24:29

izgalmasnak hangzik, a tavalyi is nagyon jól sikerült. :D
süti beállítások módosítása