Mielőtt bárki a homlokát ráncolná a cím láttán, leszögezném: jelen esetben nem csupán az esélyegyenlőség és az integráció/szegregáció kapcsán illetve az erre irányuló törekvések előremozdítása érdekében rendezik meg a cigánysággal és a roma kulturával foglalkozó tematikus fesztivált.

Noha a fent említett célkitűzések elérése miatt bizony lesznek szociológiai témájú figyelemfelkeltő darabok, melyek a mai napon az oktatás-, holnap pedig a szegénység témája köré rendeződnek, december 10-ig még bővelkedhetünk az olyan közönségkedvencekben is, mint Guy Richie Blöffje vagy Dargay Attila Szaffija.

A program összeállításakor a szervezők arra törekedtek, hogy ne csupán bemutassák a magyar és az egyetemes cigány kultúra értékeit, hanem a kiválasztott filmekkel hangsúlyozzák is a különböző származású emberek közötti azonosságot.

Helyszín: VIII. kerületi Kesztyűgyár Közösségi Ház (Budapest VIII. ker., Mátyás tér 15.), Napház (volt Nap mozi - Budapest VIII. ker., Népszínház u. 31.), Örökmozgó Filmmúzeum (Budapest VII. ker., Erzsébet krt. 39.)

A bejegyzés trackback címe:

https://forwhomthefilmrolls.blog.hu/api/trackback/id/tr82498929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása