2010. május 29-én este 7 órára tűzték műsorra Kostil Danila Kulo City című filmjét. A Műcsarnok beli premiervetítést követően lesz némi időnk, hogy feldolgozzuk a látottakat, majd június 10-e után ismét visszatérhetünk a helyszínre, hogy szem- és fültanúi legyünk a forgatás pillanatainak és ráhangolódjunk a Kulo City világára.

Nem csupán a filmmel és az annak alapjául szolgáló könyvvel (Stark Attila: Kulo City), de néhány festménnyel, fényképpel és videóval is közelebb kerülhetünk az alkotókhoz és az alaptémául szolgáló Budapesthez.

"Budapest nagyon koszos hely. Két fele van, Buda és Pest, az egyik részen gazdagabbak laknak, ez nem olyan koszos, a másik szaros, hugyos. Az utcák olyan vályúszerűek, és lehet, szélesek, de fa szinte sehol, és sötét, mint egy koszos vályú…"

A film Budapestet ezúttal nem horizontális, hanem vertikális építményként mutatja be: egy mindennapi világot és saját gondolataink leképeződését látjuk viszont.

Ilyen az én Budapestem? Ilyen a mi Budapestünk? Derítsük ki együtt a Műcsarnokban, milyen Kostil Danila és Stark Attila Budapestje!

 

Rendező: Kostil Danila
Stark Attila könyve alapján a forgatókönyvet írta: Kiss Kovács Tímea
Operatőr:
Garai Gábor
Vágó: Polgári Márton

A bejegyzés trackback címe:

https://forwhomthefilmrolls.blog.hu/api/trackback/id/tr152037395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása