Február 21-én kiosztották a Brit Filmakadémia (British Academy of Films and Television Arts – BAFTA) elismeréseit. A legtöbb jelölést Kathryn Bigelow Bombák földjén című alkotása váltotta díjra. Az Oscar egyik előszobájaként emlegetett gálán a nagy rivális, James Cameron ex-felesége kapta a legjobb rendezés díját, a Bombák földjén lett a legjobb film, valamint megkapták a legjobb eredeti forgatókönyvért (Mark Boal), a legjobb operatőri munkáért (Barry Ackroyd), a legjobb vágásért (Bob Murawski és Chris Innis) és a legjobb hangért (Ray Beckett és Paul N. J. Ottosson) járó bronz maszkot.

A sokak által nagy esélyesnek tartott Avatar (James Cameron) mindössze két díjjal térhetett haza, de ahhoz kétség nem férhet, hogy a legjobb vizuális effekteknek és látványnak járó elismerést megérdemelte a film.
Az ifjú Viktória királynő a legjobb maszk és a legjobb jelmezek díját zsebelte be; a legújabb Pixar produkció, a Fel! pedig megkapta a zenéért és a legjobb animációs filmért járó szobrot.
Legjobb főszerplőként a hölgyeknél Carey Mulligan (Egy lányról), az uraknál Colin Firth (A Single Man) diadalmaskodott, a mellékszerepekben pedig Mo’Nique (Precious) és Christoph Waltz (Becstelen brigantyk) kapott díjat.
További, egy-egy elismeréssel díjazott alkotások: Egek ura (Jason Reitman, Sheldon Turner) – legjobb adaptált forgatókönyv; Akvárium (Andrea Arnold) – legjobb brit film; Próféta (Jacques Audiard) – legjobb idegen nyelvű film.

 

  A kategóriák jelöltjeinek listájához katt ide!
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://forwhomthefilmrolls.blog.hu/api/trackback/id/tr961786376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása