Augusztus 31-én, kedden megnyitotta kapuit az idei BuSho, vagyis a Budapest Short fesztivál, ami már évek óta elcsal pár napot, tőlünk, hogy egy raklapnyi rövidfilmmel kerülhessünk közeli barátságba. Akad itt kísérleti-, animációs- és egyéb féle kisjátékfilm, komédia, tragédia, fikció, egyszóval akad itt minden, ami szem szájnak ingere. Ha a filmek önmagukban nem lennének elegendőek, kedves olvasó/néző, látogass el a fesztivált kísérő programok valamelyikére! Szereted Bacsó Péter fanyar humorát és Kállai Ferenc lehengerlő játékát? Akkor tekintsd meg mondjuk a Hamvadó cigarettavéget vagy a Megint tanút. Vegyél rész valamelyik turisztikai eseményen – nézz körül a Parlamentben vagy csobbanj egyet a Lukácsban! Kiállítás is lesz, Rimóczi László A világ legrövidebb filmjei, az 1920-as évek kísérleti filmes világába röpít vissza, a GomBusho gyűjteménnyel a 2010-es workshop legjobb pillanatait élhetjük újra át, a Független Függő Filmesek sorozatának keretein belül Merzáék pedig az idei fesztivál eseményeit nyomják nekünk frissibe‘ papírra. A fülfájósak pedig menjenek a Silent Cinemába!

A BuSho idén a budapesti Vörösmarthy mozi mellett további négy városban szervez vetítéseket, így Szolnokon, Szombathelyen és két határon túli városban, Nagyváradon és Magyarkanizsán párhuzamosan nézheti a helyi közönség a fesztivál versenyfilmjeit.

Mindez vasárnapig!

Bővebb info a BuSho-weben.

A bejegyzés trackback címe:

https://forwhomthefilmrolls.blog.hu/api/trackback/id/tr112266549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása