Film egy meghurcolt afrikai lányról, aki 13 évesen útnak indult, hogy lehetőséget keressen egy új életre, egy élhetőbb világban.

Saját önéletrajzi könyve alapján készült film Waris Dirie, a szomáliai származású szupermodell félelemmel és nehézségekkel teli életútját mutatja be. A gyerekkori tragédiák, a szegénység és a megaláztatás elől Londonba menekült Waris sorsát Sherry Hormann rendezőnő remek empátiával és dokumentumszerű ábrázolással adja vissza. Ez a történet-bemutatás talán inkább helytálló lenne az Elle magazin hasábjain: kicsit rózsaszín, kicsit habosbabos és talán túl nagy hangsúlyt fektet a fényre és a csillogásra, ráadásul a lényeget, az afrikai eseményeket csak háttérként jeleníti meg. Mindennek ellenére nem csak nőknek szól. Mindenkinek fontos lenne megismerni azokat a borzalmakat, amiket a huszonegyedik század leple jótékonyan elfedni igyekszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://forwhomthefilmrolls.blog.hu/api/trackback/id/tr912020021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annaméry 2010.05.21. 14:13:47

nem baj, ha egy kicsit sok a csillogás, kell ez is néha a női léleknek :)

Szita Kata 2010.05.21. 20:09:45

Na de akkor ez diszkrimináció!! :)
süti beállítások módosítása