Májusban sem fogunk unatkozni, hiszen számos frissítő tavaszi/nyár eleji filmfesztivál vár ránk. Kezdjük egyel, ami igaz elkezdődött már, de még van néhány megnézendő film a tarsolyukban.

Május16-áig az Antonioni-rajongókat várják a szervezők. Az Örökmozgó Antonioni-hetén olyan klasszikusokkal várják a nagyérdeműt, mint a Nagyítás, a Zabriskie Point vagy A kiáltás, továbbá műsorra tűztek néhány rövidfilmet és egy betiltott dokumentumfilm, amit a Kínai Népköztársaság kommunista vezetésének felkérésére készített, mégis dobozban végezte.

A jövő hét folyamán belenézhetünk a Nagyítás főhősének fénykép-előhívó laborjába, ahol egy hátborzongató gyilkosság kockái kerülnek napfényre… Azt hiszem, ezt a filmet senkinek sem kell bemutatni, ha mégis, akkor hamarosan közzéteendő összefoglalóból  még inkább kedvet kaphat mindenki az Arany Pálmás, Oscar-jelölt klasszikushoz.

A későn érkezők nem maradnak le a másik nagy film, a Zabriskie Point vetítéséről sem, hiszen ez is a jövő hétre tolódott. Egy fiatal pár közös álmodozása, és a valóság keresése a hatvanas évek diáklázadásaihoz kalauzol el bennünket. A kontrasztos világszemlélet, az álom és valóság határán mozgó alkotás méltán lett a filmtörténet egyik sokat emlegetett darabja.

Program és időpontok az Örökmozgó honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://forwhomthefilmrolls.blog.hu/api/trackback/id/tr731991287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása