A hazai alkotók is több berlini elismeréssel büszkélkedhetnek. Noha idén is volt filmünk a versenyprogramban, Hajdu Szabolcs Szemle fődíjas Bibliothéque Pascalját nem díjazták.
 
Első magyarként Mészáros Márta kapott Arany Medvét az Örökbefogadás című filmjéért 1975-ben, őt Lugossy László követte, aki kiemelkedő teljesítményéért kapott Ezüst Medvét az Azonosítással 1976-ban. Sándor Pál Herkulesfürdői emlékét  1977-ben, Szabó István Bizalom című alkotását pedig 1980-ban jutalmazták Ezüst Medvével. A zsűri különdíját a Szirmok, virágok, koszorúk című Lugossy film kapta 1985-ben. Majd 1987-ben ismét Mészáros Márta térhetett haza szoborral: a zsűri a megosztott, kiemelkedő teljesítményéért járó díját ítélte oda a Napló szerelmeimnek című filmnek. Szabó István és az Édes Emma, drága Böbe 1992-ben elhozta a zsűri különdíját.
 
Hajrá magyarok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forwhomthefilmrolls.blog.hu/api/trackback/id/tr1001789787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása